miercuri, 19 ianuarie 2011

Minciuni 1

Orice barbat mai baga cate o minciunica, inofensiva de altfel, atunci cand sunt incoltiti, pentru a depasi un moment stanjenitor. Cu toate ca si noi le stim minciunile, ei continua sa le mai foloseasca in speranta ca vor evita niste explicatii care oricum li se par redundante.

Cam care ar fi cele mai folosite minciuni „bine gandite” de compatriotii nostri de gen masculin?

1. „Da, rochia asta iti vine de minune”

Cu toatele am trecut prin aceasta etapa in viata noastra de cuplu. Daca il intrebi pe prietenul tau cum iti sta mai bine: cu rochia de seara sau cu treiningul pe care il folosesti pentru piata, o sa-ti spuna inevitabil ca arati minunat oricum. De ce face chestia asta?

Pur si simplu, pentru barbati, alegerea unei tinute, multitudinea de pantofi, identici in capul lor si alte amanunte de genul acesta, li se pare un domeniu sf pe care nu doresc sa il abordeze. Ei nu stau sa faca diferente si nu observa detaliile pe care tu le stii foarte bine, gen: rochia aia verde iti face aripioare, bluza aia mulata iti scoate in evidenta sunculitele etc. Pentru ei ansamblu trebuie sa dea bine, sunt putini barbati care observa detaliile, atat de rari incat daca pui mana pe unu, nu-l scapa, prinde-l bine!

2. „Pot sa-l repar”

Cunoastem foarte bine ca barbatii au un orgoliu nemasurat si ca spiritul lor de razboinic vanator intregit in epoca de piatra, iese la suprafata cand intampina un obstacol. Nu ar ceda nici in ruptul capului in fata robinetului gatuit saracul de surplusul de apa si nu ar chema sub nicio forma un specialist in astfel de probleme. Uzi din cap pana in picioare, cu presul inundat sub picioare, ei stau si icnesc de mama focului doar, doar s-ar intampla o minune si robinetul ar ceda si si-ar reveni. De ce fac chestia asta? Pur si simplu pentru a-si proteja eul lor prea plin de sine. Ei sunt inginerii si nu exista loc de discutii.

3. „Nu ma uitam la sanii ei.”

Desi pur si simplu balele din coltul gurii au atins asfaltul, niciun barbat nu ar recunoaste in fata prietenei ca se holbeaza pur si simplu la decolteul mult prea prietenos al vreunei fete de pe strada. De ce fac lucrul acesta? Pai, pentru a pastra o armonie intre viata de cuplu si radarul lor biologic setat pe: „forme aromioase la 2 m in fata”. Nu se pot abtine, asta este clar. Nu o fac neaparat intentionat si nu vor sa ajunga nicaieri cu asta. Pur si simplu o fac, si trebuie sa ne obisnuim si noi cu aceasta idee.

4. „Nu s-a intamplat nimic”

Desi pe ei ii enerveaza cand noi bagam replica asta ca raspuns la intrebarea: „Ce ai, de ce esti suparata?” Si ei o folosesc si inca foarte des. De ce fac lucrul acesta? Pai pentru ca nu vor sa fie compatimiti, li se pare o dovada de slabiciune. Ei sunt fiinte puternice (sau cel putin asa se considera ei) iar gestul de a veni si a plange in poalele tale, li se pare putin cam gay. Astfel ca prefera sa isi oblojeasca raniile in intimitate.

5. „Am incercat sa te sun”

Dupa 3 zile (cel putin) de tacere totala, dupa ce tu deja ai inrosit telefonul si ai auzit textul: „Abonatul X nu poate fi contactat” obsesiv, iti raspunde, foarte panicat si trist spunanadu-ti ca incearca de 3 zile sa te sune, dar pur si simplu nu s-a contactat. Iti zice ca are numarul gresit si ca neaparat trebuie sa il mai dai o data, pentru siguranta.

Da, foarte dragut, in aparenta. Pacat ca nu e asa. De cele mai multe ori, aceste replici sunt o incercare ieftina de a se scoate pentru faptul ca nu sunt interesati si ca nu doresc sa aibe vreo relatie in momentul de fata.

6. „Nu vreau sa fac sex, daca tu nu vrei”

„Ce dragut, este atat de finut si nu vrea sa profite de mine”, zici tu in naivitatea ta. Pacat ca adevarul e departe de noi. Barbatii vor sex, mult, constant, sex, sex si iar sex. Ca atare ca daca iti vinde replica asta ori are probleme grave cu „goguta” si e cam frustrat, ori nu vrea sa crezi ca a aterizat acum din copac! El (nu) e obsedat sexual, tocmai de aceea, pentru a face impresie buna, se abtine si te lasa pe tine sa detii controlului asupra momentului ales pentru o partida de sex. Ceea ce este de apreciat totusi.

7. „Sunt cel mai bun, iubito”

Multi barbati stau cam prost la capitolul incredere, le e frica sa nu te plictisesti cumva si sa faci gestul...cel mai dureros pentru ei (nici nu se vorbeste de asa ceva, e camp minat) de-ai parasi pentru altul mai bun. Tocmai de aceea tot repeta aceasta fraza la infinit, doar doar la un moment dat o sa o crezi si tu. Cam disperat din partea lui, dar bine intentionat, chiar te place si nu vrea sa te piarda.

Astea ar fi doar cateva dintre stereotipurile folosite de masculii nostri pentru a evita anumite complicatii. Desi, probabil ca va enerveaza pe moment, stati putin si ganditi-va...si noi avem minciunile noastre total inofensive, nu-i asa?. Ca atare, fetelor, haideti sa nu criticam prea mult si sa-i apreciem pentru ceea ce sunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu